Template Information

Dersimiz Atatürk (2010) filmi | full,online,indirmeden,üye olmadan,ücretsiz,bedava,kesintisiz,tek parça,hd film izle indir

.



Atatürk’ü en iyi anlatan Üstat Turgut Özakman’dan: Atatürk.
Atatürk; en yalın, en sıcak ve en önemlisi en bizden haliyle Turgut Özakman’ın kaleminden…


Senaryosunu “Şu Çılgın Türkler” ve “Diriliş” kitaplarıyla fırtınalar estiren, Atatürk’ü ülkemizde en iyi araştırmış, en iyi anlamış ve şüphesiz en çok seven yazarlardan olan Turgut Özakman’ın kaleme aldığı, yapımcılığını Birol Güven ve Serkan Balbal’ın üstlendiği, yönetmenliğini Hamdi Alkan’ın yaptığı ve yapımı MinT Prodüksiyon tarafından üstlenilen “Dersimiz Atatürk” isimli sinema filminin çekimleri başladı.
Çekimleri geçtiğimiz gün İstanbul’da başlayan “Dersimiz Atatürk” filminde başrolleri Halit Ergenç, Çetin Tekindor ve Batuhan Karacakaya paylaşıyor.
Halit Ergenç’in Atatürk rolünü canlandırdığı proje, çocuklarımıza ve genç neslimize Atatürk’ü en doğru, en yalın ve en seyre değer şekliyle anlatma amacındadır. Filmin anlatıcısı konumunda olan ve filme ismini veren dersin hocasını, yani “Tarihçi Dede”yi ise sinemamızın duayenlerinden Çetin Tekindor oynuyor.
Film, ülkemizin en özel dönemini ve tarihin en çok takdir edilen liderini en naif bakış açısıyla anlatırken, anlatım dili olarak da çok farklı bir tarz tercih edecek. Hamdi Alkan, yıllardır tecrübe ettiği çocuk yapımları ile çocuk kalbini ve algısını çok iyi tanıyan bir vizör olarak bu iddialı senaryoya hayat verecek. Çocuk ve gençleri hedef alan bu yapımda belgeler ve kanıtlar filmin ana omurgasını oluştururken; masalsı-büyülü dünyası ise filmin ruhunu ve kişiliğini oluşturacak.
Gurur, hüzün, sevgi, takdir, özlem, neşe, hayranlık ve mutluluk
Hepsi bir arada tek bir ders saatinde…
Kısaca hikaye;
İlkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğun, Atatürk’ü daha iyi anlamaları için verilen ödevle başlar. Bu ödev onlar için Atamızın yaşamına ve Ülkemizin Kurtuluş öyküsüne yapılacak uzun ve öğretici bir yolculuk olacaktır. Bu yolculukta onlara önderlik edecek olan çocuklardan birinin ödüllü tarihçi “Dede”sidir. Ama bu “Dede” diğer tarihçilere hiç benzememektedir. O, tarihi sıkıcı bir geçmiş olarak anlatmaktan çok uzaktır sanki fantastik bir dünyanın tarihçisidir. Çocuklara Mustafa Kemal’in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır. Onları Kurtuluş Savaşı’nın en önemli cephelerine götürür, dünyada eşi görülmemiş bir direniş gösteren Türk halkının eşsiz kahramanlarıyla tanıştırır. Cumhuriyetin kuruluşuyla yoktan var edilen ülkenin emeklerini ve Ata’nın hayran olunası insani özelliklerini bazen canlandırmalar, bazen de tarihten gelen fotoğraf ve videolarla öğretir.



Tek part izle :


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Template Information