Template Information

13. gün - Friday the 13th (2009) filmi | full online indirmeden üye olmadan ücretsiz bedava kesintisiz tek parça hd türkçe dublaj film izle indir

.



Filmin Genel Bilgileri
Tür: Korku
Gösterim Tarihi: 24 Nisan 2009
Yönetmen: Marcus Nispel
Senaryo: Damian Shannon , Mark Swift, Victor Miller, Damian Shannon (Kitap) , Mark Swift (Kitap) , Mark Wheaton (Kitap)
Görüntü Yönetmeni: Daniel Pearl
Yapım: 2009, ABD , 97 dk.
Web Sitesi: fridaythe13thmovie.com
Oyuncular
Jared Padalecki (Clay Miller), Danielle Panabaker (Jenna), Amanda Righetti (Whitney Miller), Travis Van Winkle (Trent), Aaron Yoo (Chewie), Derek Mears (Jason Voorhees



 Korku sinemasının efsanevi serisi yeniden başlıyor. İlk film 24 Nisan 2009’dasinemalarda! Marcus Nispel’in yönettiği remake 13. Gün (Friday, the 13th) 24 Nisan 2009’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona sunuluyor. Ünlü korku klasiğinin yeniden yapımında Jared Padalacki, Danielle Panabaker, Amanda Righetti ile Travis Van Winkle rol alıyor.
Kayıp kızkardeşini aramak için efsanevi Kristal Gölü ormanlarının yolunu tutan Clay Miller (Jared Padalecki), yosun kaplı ağaçların arkasındaki eski ve çürümüş kulübe kalıntıları arasında araştırmaya girişir. Polisin ve yöre halkının uyarılarına kulak tıkayarak kayıp kızkardeşi Whitney‘i (Amanda Righetti) aramayı sürdüren Clay, o bölgeye heyecanlı bir hafta sonu tatili için gelen üniversiteli gençler arasındakiJenna adlı bir genç kızın (Danielle Panabaker) yardımını alır.
Ancak orada hiç hesaba katmadıkları büyük bir tehlikeyle karşılaşmak üzeredirler. Farkında olmadan film tarihinde yaratılmış en korkunç canavarlardan birisinin; ustura keskinliğindeki büyük bıçağıyla Kristal Gölü‘nü mesken tutan ünlü katil Jason Voorhees‘in yaşam alanına girmişlerdir.
13. GÜN KABUSU NEDİR?
13 Haziran 1958 Cuma günüydü. Kristal Gölü Kampı’nın iki yöneticisi, kamp ateşi çevresinde toplanmış arkadaşlarının yanından sessizce ayrılarak yasalara aykırı bir randevuya gittiler. Randevu yerinde onları esrarengiz bir saldırgan bekliyordu. İkisini de acımasızca katletti.
Aradan 20 yıl geçtikten sonra yenilenen kampın tekrar açılması için hazırlıklar başladı. Kasaba yetkilileri orasının bir “Ölüm Kampı” olduğu; ölümcül lanetin hüküm sürdüğü yönünde uyarılar yaptılar. Ancak kampın yeni sahibi ve genç yöneticileri, esrarengiz lanet iddiasına aldırmadılar. Akıbetleri ise, 1957 yılında küçük oğlu Jason’un göl sularında boğularak ölümüne tanıklık eden anne Pamela Voorhees tarafından acımasızca öldürülmek oldu.
Yöneticilerden sadece bir tanesi sağ kaldı. 1980 yılında filme çekilen “Friday the 13th – 13. Gün”de izleyiciyi korkutan ve şok eden 24 saatlik kabusu anlatan da o oldu.
Filmdeki keskin şiddet unsurları sayesinde korku filmleri alanına yepyeni ve farklı boyutlar geldi. Yeni korku filmi anlayışının öncülerinden kabul edilen “Friday the 13th – 13. Gün”, gişe başarısının yanısıra kısa sürede bu türün klasikleri arasındaki yerini aldı. Asıl büyük başarıyı ise devam filmi yakaladı. Tüm zamanların en yüksek hasılat toplayan korku filmi ünvanını elde ederken sinema salonlarında elde ettiği başarıyı, televizyon dizisi, çizgi roman, video oyunu formatlarında genişletti. Filmin hokey maskeli kötü adamı, çağdaş pop kültürünün önemli bir parçasına dönüştü.

Tek part izle :


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Template Information